villa zomernest

Infosessie over rouw en verlies

Door Alexander Verstaen. Uw bijdrage: 5 euro

Tijdens deze namiddag verdiepen we ons in een van de moeilijkste en meest gevoelige thema’s in het leven van een mens: verlies en rouw. Het is een gegeven dat we doorheen ons hele leven meedragen. Er is het verlies van onze jeugd, van dromen en idealen, van illusies… Maar bovenal is er het verlies van onze gezondheid en van mensen die we liefhebben. Is er een manier om deze verliezen constructief te verwerken, bestaat er zoiets als juist en fout rouwen? Dit is een belangrijke vraag want hoe we reageren op verlies bepaalt ons verdere leven. Het kan leiden tot blijvende duisternis en zwaarmoedigheid, maar ook tot wijsheid en diepgaande transformatie.

Eerst wordt door de gastspreker een theoretisch kader geschetst. Daarna is er tijd voor vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Alexander Verstaen is doctor in de psychologie, psychotherapeut en muzikant. Hij is sinds 2006 werkzaam in de supportieve en palliatieve zorg. In 2017 verscheen zijn boek Spiritualiteit in palliatieve zorg en de lessen van mijn stervende vader

Kwakstraat 13
9830 Sint-Martens-Latem

Sitemap

Extra links

Volg ons

Locatie

Contact