villa zomernest

Zorgmassage door Christian

Laat je masseren door onze specifiek opgeleide vrijwilliger. Uw bijdrage is 10 euro.

Zorgmassage is een zachte aanrakingstechniek die jouw hersenen ertoe aanzet jouw lichaam en jouw geest tot rust te brengen. Aanraken en aangeraakt worden is een levensbehoefte voor iedereen, vanaf de geboorte tot aan het levenseinde.

In tegenstelling tot andere massagetechnieken wordt geen druk uitgeoefend. De zorgmasseur gebruikt de volle hand, de bewegingen zijn zacht, traag en repetitief. Jouw huid is je grootste en belangrijkste zintuig. Miljoenen cellen reageren op iedere aanraking. Huidcontact prikkelt de zenuwuiteinden, die signalen naar de hersenen sturen en daar allerlei processen in gang zetten.

Jouw autonoom zenuwstelsel, dat niet onder invloed van jouw wil werkt, bestaat grofweg uit twee systemen: een motor of de sympathicus en een rem of de parasympathicus.

(chronische) ziekte, pijn en stress zorgen ervoor dat onze motor geactiveerd wordt. Het lichaam drukt het gaspedaal in om te kunnen overleven en is daardoor voortdurend aan het presteren. De parasympathicus (rem) wordt gedomineerd en komt niet meer aan zet en kan niet zorgen voor herstel.

Prikkeling van de parasympathicus door de zachte handen van de zorgmasseur, zorgt ervoor dat het lichaam dieper kan ontspannen en vanuit deze ontspanning kan recuperen, of je nu gezond bent of een ziekte hebt. Zorgmassage helpt om de rem te vinden, de batterijen te herladen en het evenwicht te herstellen.


Kwakstraat 13
9830 Sint-Martens-Latem

Sitemap

Extra links

Volg ons

Locatie

Contact