villa zomernest

Kom eens langs

Infoavond lymfoedeem en modeshow - GEANNULEERD

Op 11 oktober organiseren we i.s.m. Beautiful After Breast Cancer een infoavond over lymfoedeem met aansluitend een modeshow.

Lymfoedeem is een verstoring van het lymfestelsel, het drainagesysteem van ons lichaam. Deze chronische aandoening, veelal het gevolg van een kankerbehandeling (zoals bij borstkanker en prostaatkanker) heeft een zware impact op het dagelijkse leven.

Dr. Depypere (UZ Gent)  vertelt ons meer over deze chronische aandoening en meer bepaald over het belang van de aanpak van de lymfevaten tijdens de borstreconstructie en hoe dit alles de huidige visie op de behandeling van borstkanker beïnvloedt. 

Karine Tollenaere, zelf lymfeoedeempatiënte  en bezieler van de 'lymphedema awareness campagne' getuigt over de impact op haar levenskwaliteit en de definitieve wending die deze chronische ziekte aan haar leven gegeven heeft.

Na deze boeiende uiteenzettingen kunnen jullie genieten van een modeshow van de labels Amoena, Anita, Moonica en Neliane. Deze lingerie en comfortkledij laat iedere vrouw stralen.

Programma:

19h00      Verwelkoming

19h15      "het belang van de aanpak van de lymfevaten tijdens de borstreconstructie en hoe dit alles de huidige visie op de behandeling van borstkanker beïnvloedt en verandert" door Dr. Bernard Depypere (UZ Gent)

19h45      Getuigenis, leven met lymfoedeem, door Karine Tollenaere

20h00       Modeshow van de labels Amoena, Moonica, Anita en Neliane. 

Deze avond gaat door in de Oude Brouwerij, Dorp 24, 9830 Sint-Martens-Latem

 

Meer info
  • Datum    11/10/2022 - geannuleerd
  • Uur          19u
  • Kostprijs gratis
  • Locatie: Oude Brouwerij, Dorp 24, 9830 Sint-Martens-Latem
  • Inschrijven verplicht via onderstaande knop "inschrijven" 
Kwakstraat 13
9830 Sint-Martens-Latem

Sitemap

Extra links

Volg ons

Locatie

Contact