Activiteiten


Hieronder vind je een overzicht van mogelijke activiteiten. Van zodra de data bekend zijn, wordt dit aangevuld.

Blijf je graag op de hoogte, like us on Facebook of follow us on Instagram.

Creatieve kunst ateliers - LuKiArt vzw

Even alle zorgen vergeten en je laten meevoeren in je creativiteit. Samen met lotgenoten kunstig en creatief bezig zijn, een kop koffie, een gezellige babbel. ‘In ieder van ons schuilt een kunstenaar’. Deze workshop draait niet om het resultaat, maar om de betrokkenheid van de deelnemers, het samen-zijn, het even kunnen loslaten in verf, papier, …

Hatha yoga met Els Grobben - yoga-tribe

Hatha yoga is een traditionele yogavorm met aandacht voor een juiste houding en voor een grondige en diepe ademhaling. Er wordt steeds een balans gezocht tussen inspanning en ontspanning, een balans in lichaam en geest. Els is een heel down-to-earth lesgeefster die de groep aanvoelt en motiveert, die je laat groeien in lichaamsbewustzijn.

Feel good fotoshoot met Share4life 

Gezellig samen zijn met lotgenoten, even alle zorgen opzij en genieten. Mania Van der Cam, oprichtster van Share4life wil met haar initiatief de kwaliteit van leven na kanker verbeteren. Zij doet dit door (gratis) fotoshoots te organiseren voor (ex)kankerpatiënten, zodat zij ondanks de zorgen, angst en pijn toch kunnen stralen.

Nia dans met Tanja Smet

Nia is dansen, het is terug in je kracht komen, je bevrijden van ballast, je weerstand verhogen en je stem laten klinken. Het is bewegen, jouw lichaam langzaam terug wakker maken. Het is uit dat hoofd en in dat lijf komen en volgen wat je lichaam graag doet. Het is je lijf terug fitter maken, je spierkracht op een natuurlijke vloeiende wijze terug opbouwen en je voelen tintelen van levensenergie. Nia bevat elementen uit yoga, tai-chi, moderne dans en taekwondo. Nia is joy of movement. Nia is voor iedereen, er is geen danservaring nodig enkel de goesting om te bewegen. Jouw lichaam weet immers alles. Nia laat je glimlachen. Kom mee dansen en voel je terug vrij en heerlijk jezelf. Ik zie je heel graag spoedig in Villa Zomernest, Tanja


Praatcafés en koffiemomenten - Kom op tegen kanker

Praatcafés en koffiemomenten bieden de ideale gelegenheid om bij een kop koffie of thee een informeel gesprek te hebben met lotgenoten en vrijwilligers. Tijdens de praatcafés worden specifieke thema's aangesneden door professionele sprekers. Daarnaast organiseren ziekenhuizen ook infosessies over kanker, de behandeling ervan en wat erbij komt kijken.